Första veckan på Sista terminen

Nu är jag inne på allra sista terminen. Och en sak vill jag berätta: jag har börjat acceptera vad UWC är för mig. Jag tror det är en unik erfarenhet för var och en, vi lär oss olika saker här även om vi har mycket gemensamt. Jag känner som at jag kommer lära mig mest från min erfarenhet den kommande sommaren när saker får lite perspektiv och jag inte längre är mitt i smeten (som är alldeles kladdig men smakar underbart). Mer än något annat lär man sig om sig själv i förhållande till andra, hur man reagerar under press och stress, var ens gräns går (kanske det allra viktigaste erfarenheten för mig) och vad det betyder att vara ideologisk. Det är svårare än det låter. Tänk bara på hur lång tid det tog dig att lära dig hälla upp vatten i ett glas som barn. Man måste veta hur stort glaset är och hur mycket vatten man har i kannan. Man måste hälla så att man inte slösar något men inte verkar snål och så att det är lagom fyllt och lätt att dricka. Du måste veta hur stark din arm är och hur tung kannan är och precis hur du ska röra armen för att få rätt resultat. Tänk dig då bara hur lång tid vi måste tillåta oss för att lära oss hur man är en ansvarsfull världsmedborgare utan att bli utbränd.
Men UWC är också mitt hem. Vad som har dominerat den första veckan av min sista termin är läxor och olycklig kärlek. Japp. Jag har lyckats gå och bli kär i helt fel person så nu handlar mina dagar om att hantera arbete och irrationella känslor. Och att laga god mat, planera en festival, diskutera skolpolitik, träna Taekwondo, clowna på ett barnhem och bygga en solugn. Så ser min vardag ut.
Accha, theek hai, OK.

Kommentarer
Postat av: mamma och pappa

Solugnen vill vi höra mer om, vad är det?

Förälskelsen -är du säker på att det är så fel person (vi kan ju ta resten på telefon)?

Vad är det för skolpolitik ni diskuterar?Och...vi satt just och pratade om vad UWC betyder för OSS. För oss betyder det att vår dotter som vantrivdes i skolan m.m. fick komma ifrån en för henne nedtryckande och snäv miljö och växa i mycket större jordmån ...och få sådana vänner som du har. Vi är väldigt väldigt tacksamma för det.För dig betyder det säkert, som du skriver, mer saker som du kommer se när du får perspektiv på det.

2011-01-24 @ 22:33:19
Postat av: Cindy

Hej Stina,

jag har ett par frågor angående UWC som jag tror du kan svara på bättre som UWC-applikant och stipendie-mottagare. Om du kan, skulle jag uppskatta om du skickade svaret min mail.1. Vad för slags frågor ställer UWC juryn vid intervjun?2. Hur aktiv inom politik verkar ''gott nog''?3. Hur beslutades vilken destination som skulle väljas för dig, efteråt eller innan under intervjun?Lycka till med studierna! Fin blogg!

2012-01-16 @ 21:35:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0